A continuació els nostres grup de grallers, ens explica com és un any en el grup:
GENER
Concert de nadales. Com ja és tradició el dia 3 de gener vam anar a rebre SSMM els Reis a “les monges”; els “hits” nadalencs més tradicionals van animar els avis i àvies i els familiars que els acompanyaven a la Residència de Sta. Teresa.
Dos dies després, els reis ens van tornar a reclamar a la Gran Cavalcada Vallenca. En aquesta ocasió petits i grans que esperaven la comitiva van poder també gaudir del nostre repertori nadalenc.
I, per acabar el mes, l’últim diumenge de gener ens vam retrobar per tal d’acompanyar els Gegants de la nostra ciutat en el cercavila de la Gran Festa de la Calçotada. Al mateix moment ens vam dividir en 2 grups per tal de tocar el mediàtic pilar del Pati.
FEBRER
I sense descans encetem el febrer portant la festa arreu de les nostres contrades. El rei Carnestoltes ens esperava a Masllorenç amb el grup d’animació infantil “La Central”. Envoltats de papallones, princeses, Spidermans, fades, marietes i altres bestioles, amb un repertori festiu vam fer ballar els xanquers i la canalla del poble.
Dimecres de cendra tristament havíem d’acomiadar el rei Carnestoltes. I entre plors i caramels de dijous gras vam arribar fins la Plaça del Blat per dir adéu a la disbauxa amb el so de “El toc de processó” per la crema del Carnestoltes.
MARÇ
Com cada mes vam continuar assajant divendres rere divendres per començar la temporada castellera amb bon peu.
ABRIL
A Puigpelat es va estrenar la primera grallera de la nova fornada: l’Anna Olivé Montalà, un gran fitxatge per al grup que va estrenar la camisa interpretant el primer toc d’un pilar dedicat a un pi.
MAIG
A l’actuació a la ciutat més caragolera i amb la mirada atenta de les pubilles al balcó, l’Esther Roca Fàbregas, filla del casteller i exgraller Jordi Roca Rull de “Ca Dulsures”, amb esbufecs i sense afinació prèvia, es va estrenar en el seu primer “pilar amb entrada”.
JUNY
Immersos en plena Festa Major, la Plaça de l’Oli va ser testimoni d’un excel·lent concert vermut on hi vam participar els grups tradicionals que acompanyaven els diferents actes festius. En aquesta ocasió vam interpretar tres peces de concert.
JULIOL
La colla ens té massa atrafegats per fer bolos extres però trobem una estoneta per atendre els mitjans de comunicació a Vilallonga del Camp.
AGOST
En motiu de les festes de Sant Magí els Xiquets de Tarragona van organitzar un ball de gralles, on la primera part va ser a càrrec dels Grallers dels Xiquets i dels tres grups de grallers guanyadors del Concurs de Castells: els Xiquets de Reus, els de Sant Cugat i el Grup de Grallers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Aquí vam tornar a treure de la màniga repertori més festiu, de versions actuals i més antigues. La segona part va ser a càrrec dels “Llorus del Negritu”
Amb el seu timbal acabat de sortir del forn s’estrena a la Bisbal del Penedès el nou timbaler Francesc Gallart Olivé, que sempre més recordarà aquesta plaça com una mica indigestiva. Així el Jordi ja té un company de viatge. Benvingut, Francesc!
Els músics són importants però també ho són els instruments i per això el grup va adquirir un timbal fondo directament al nostre luthier particular a Torrelles de Foix. Aquest instrument donarà color en les músiques de concert tal com ho fem fins ara amb la gralla baixa. Són instruments que normalment no veureu a les sortides amb la Colla però que no hem d’oblidar per tal de variar i perfeccionar el repertori.
SETEMBRE
El dia 4 de setembre, vam iniciar un nou taller d’inxes en motiu de tres nois que volien entrar al grup de grallers. La Roser Olivé va vindre a ensenyar-nos com es feia una inxa i a explicar-nos els diferents tipus de canyes que s’utilitzen en l’actualitat i les que s’havien fet servir. El grup de grallers continua fent formació per millorar en la dignificació de l’instrument.
OCTUBRE
Amb tot el país mobilitzat, els grallers no podíem faltar a la Via catalana, i per aquest motiu vam preparar músiques reivindicatives per tal d’amenitzar la gran festa que va ser la cadena humana. No hi va faltar l’Himne Oficial, Els Segadors, que els més propers van poder entonar en diferents moments de l’acte.
NOVEMBRE
Els anys imparells els grallers ens desplacem molt d’hora molt d’hora a Vila-rodona per anunciar l’última actuació castellera de la temporada a l’Alt Camp. Després de les matinades ens preparen un deliciós esmorzar de llonganissa amb fesols i com a agraïment el grup de grallers amenitza l’àpat amb música festiva, tot esperant l’arribada dels nostres castellers.