Històrica diada per a la Colla Vella, en la qual, per primera vegada s’assolia descarregar el quatre de nou sense folre. Els detalls de l’actuació no estan clars, ja que algunes fonts apunten que el castell es podria haver completat el dia 24 de setembre, a la diada de la Mercè, més que no pas el dia gran de la Festa Major tarragonina, que és el 23. En qualsevol cas, se sap que la rivalitat entre les dues colles de Valls, Vella i Nova, va portar la Colla Vella a intentar aquest castell, que va esdevenir llegenda del món casteller durant moltes dècades, fins que no es va tornar a assolir a finals de segle XX.
Aquest van ser els castellers que van conformar el tronc i el pom de dalt del quatre de nou net:
Baixos: Magí Monné Jové “Magí de Móra”, Josep Anton Bergadà Español “Patxico de Constantí”, Llorenç Pié Magrinyà “Gravat de Bairó”, Macià Roig Tolrà “Josep de la Càrria”.
Segons: Jaume Tarragó Plana “Esperidió de Tarragona”, Silvestre Hugas Mercadé “Silvestre de Creixell”, Josep Bertran Roig “Bertran de la Riera”, Anton Fàbregas Mialet “Anton de l’Escolà”.
Terços: Isidre Tondo Ballart “Isidre de Rabassó”, Fèlix Fàbregas Miquel “Jaio Fèlix” o “Feliets”, Josep Domènech Miquel “Guerxo de Xacó”, Francesc Romeu Vilà “Cisquet del Po de Garí”.
Quarts: Joan Baptista Serra Freixas “Batista de Janillo”, Manuel Tondo Ballart “Manel de Rabassó”, Joan Serra Miret “Joanet de Janillo”, Jaume Monné Sendrós “Jaume de Reduant”.
Quints: Tomas Batet Peris “Batet Pare”, Josep Romeu Domènech “Pep de Garí”, Miquel Serra Miret “Miquel de Janillo”, Anton Ciutat Monné “Anton de la Masó”.
Sisens: Jaume Pairot Vidal, Joan Ferrer Robert “Joanet de la Fam”, Ramon Romeu Domènech “Ramon de Garí”, ??? “Pitu”.
Dosos: Joan Baptista Vallvé Gidergas “Batistet”, Carles Mialet Guasch “Xato de la Marineta”.
Aixecador: Josep Batet Compte “Fill de Tomàs de Batet”.
Enxaneta: Jaume Pont Vidal “Jaumet de la Sigaleta”.
Imatge: Pintura del quatre de nou sense folre de 1881.
Autor: Joan Rafí Fontanillas, col·lecció F. Piñas Brucart.