Tot i així, s’ha detectat alguns punts que cal millorar com són la subjecció del casc per evitar que es pugui desplaçar excessivament i l’arrodoniment d’una de les arestes interiors del casc i canviar el gruix i col.locació de les espumes protectores per permetre una millor adaptació o totes les formes i tamanys de cap de nens.
Atenent a que són modificacions menors i, per tant, que el disseny general del casc es dóna per bo, l’empresa NZI ha començat ja a treballar en la millora dels aspectes detectats.
Això permetrà confeccionar els motlles definitius i començar a injectar cascs. Aquests seran utilitzats per a les proves d’impacte al laboratori. Si tot aquest procés resulta favorable, es procedirà a la producció definitiva dels cascs.
Les estimacions actuals fan pensar que podríem disposar dels cascs definitius per que els comencin a provar les colles a mitjans-finals del mes de setembre.
Així, un cop s’ha resolt el disseny del casc des del punt de vista dels càlculs i models virtuals, calia comprovar, en la realitat, si les dimensions finals del casc, l’encaix entre les tres peces que configuren el casc, el sistema de subjecció i el recobriment eren els correctes.
Per aquest motiu ahir es va fer a Valls unes proves, a les que van assistir tècnics de l’empresa NZI, els responsables de l’estudi i responsables castellers de diferents colles (Vella i Joves de Valls, Vilafranca, Minyons de Terrassa, Jove de Tarragona, Sants i Xiquets de Reus), on es van muntar diversos poms de d’alt en que els dosos portaven un prototipus del nou casc.
Els resultats de les proves van ser molt positives ja que es va comprovar que les dimensions del casc són força reduïdes i, per tant, no es distorsiona de forma excessiva la mecànic de col.locació dels nens, que l’adaptació del casc als diferents tamanys o formes de caps és bona i que el recobriment exterior del casc es comporta correctament (no dificulta el deslliçament de la camisa de l’aixecador però no és relliscós quan s’hi posa la mà a sobre).
Malgrat calen algunes millores en el disseny, el vistiplau que ahir es va donar a Valls des de la Direcció del projecte permeten passar ja a la fase de producció de cascs definitius.
Des de fa mesos, l’empresa NZI Helmets de Yecla (Múrcia) treballa intensament en el disseny d’un cas que pugui protegir el cap dels dosos però que, alhora, no dificulti excessivament la realització normal de les construccions humanes. Des d’un bon principi s’ha tingut molt present que resoldre tècnicament aquest casc no seria fàcil. Per aquest motiu, a diferència del projecte del casc d’enxaneta i aixecador, en aquest cas s’ha previst tot un seguit de comprovacions suplementàries durant el procés de desenvolupament i prova.